Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

A keresőmarketing részei - Sitemap készítés

2007.07.15. 11:09 Hungarian SEO

A sitemap magyarul oldaltérképet jelent, azaz egy rendezett formátumban tartalmazza a honlap minden egyes oldalát, a honlapon belüli kereszt linkekkel, kép- és szöveg fájlokkal együtt.

Miért van szükséged oldaltérképre?
Az egyes oldalak elkészítésekor célszerű ügyelni arra is, hogy kereszt likekkel segítsük a keresők "munkáját". A kereszt linkelés azt jelenti, hogy lehetőleg a menün kívül az oldal tartalmi részében is helyezzünk el hivatkozásokat, melyek a honlapon belül egy-egy másik menüpontra mutatnak. Így a keresők egyértelműen látják, hogy az oldalak összetartoznak.

Természetesen erre nincs mindig lehetőség, a tartalmi rész sajátosságaiból kifolyólag.
Sitemap hiányában előfordulhat, hogy a kereső ugyan leindexeli, azaz rögzíti az oldalt, de lehet, hogy a honlap szerkezetéből adódóan a kereső nem tudja egy-egy oldalról megállapítani, hogy az hogyan illeszkedik a honlap egészébe.

Ezekben az esetekben van szükség az oldaltérképre, hogy a kereső "szemében" a honlapja egy kerek egészet alkosson. Így a kereső nemcsak részleteket lát a weboldaladból, hanem egy egységes "nagyobb" honlapot és adattartalmat. Az egységes "nagyobb" adattartalom következtében pedig, a honlapod már egy előkelőbb helyet fog elfoglalni a kereső találati listájában.

2 komment

Címkék: kereső keresőmarketing honlap oldaltérkép

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr50115528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymus 2007.07.16. 17:56:05

Hmm..
Ez érdekes.
De ezt miből gondolod, hogy tényleg így működik?

Gál Kristóf · http://www.primodesign.hu/blog 2007.07.19. 09:37:45

Erről én sem tudok... de érdekes elmélet. :) A sitemap szerintem arra való, hogy 1.) a látogató átlássa a (rossz navigációval ellátott) honlapot, 2.) a keresők gyorsabban le tudják indexelni a teljes site-ot.
süti beállítások módosítása