Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

Olcsó keresőmarketing Adwords optimalizálás segítségével

2007.09.11. 12:05 Hungarian SEO


"Mennyibe kerül a Google-ben hirdetni?"
Ha előkerül a keresőmarketing téma, szinte mindig megkapom ezt a kérdést. Nehéz rá válaszolni, hiszen rengeteg részlettől függ, azért megpróbálok a lehető legteljesebben válaszolni nektek...

Slam írta nekem, hogy szerinte érdemes lenne erről a témáról is szót ejtenem. Hát tessék!

Kezdjük az alpoktól. Az Adwords egy szöveges banner hirdetési lehetőség, mely a szerződött Adsense oldalak hasábjain - a tartalmi hálón - kívűl a Google keresések folyamán, a találati lista jobb oldalán is megjelennek.
A megjelenésért nem kell fizetni, csak a kattintás kerül pénzbe, amely az előre feltöltött egyenlegedről kerül levonásra.
Itt jönnek az érdekes részletek:

  • Nem tudhatod előre, hogy mennyibe kerül egy kattintás. Az alapértelmezett minimum díj 2 Ft/klikk, de ezt még nekem sem sikerült soha sem "kialkudnom" :)
  • Átlagosan egy-egy kattintás 20-60 Ft-ba kerül, amelynek meghatározása a rendszer feladata. Hogy mi alapján?
    Figyelembe veszi a konkurencia által megadott árakat, illetve, hogy a Te hirdetésed szövege, és a honlapod adott lapja, milyen relevanciát mutat az egyes kulcsszavakkal.
    Minnél többet fizetsz a hirdetésért, annál előrébb kerülsz a hirdetők között - ez mondjuk érthető. De ha Neked fontos, hogy mennyit költesz hirdetésre, arra is érdemes odafigyelned, hogy a honlapod mely aloldalára, milyen kulcsszavakkal, milyen szövegezésű hirdetést irányítasz. Így csökkentheted a hirdetésed kattintási költségét akár 7-8 Ft/klikkre.
  • Biztos te is átlátod, de azért ideírom:
    Fontos, hogy a keresőoptimalizálás során használt kulcsszavaid megegyezzenek a hirdetésedben haszált kulcsszavakkal!
Remélem most megtakarítottam Neked jónéhány forintot :)

Ha szeretnél értesítést kapni az újabb bejegyzésekről, és mellesleg szívesen elolvasnád az "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányomat, melyből megtudhatod azokat az alapvető hibákat, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?! -, iratkozz fel a keresőoptimalizálás hírlevelemre itt.

6 komment

Címkék: google keresőmarketing keresőoptimalizálás adwords kulcsszavak

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr54162537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.09.11. 17:24:35

Hálás lennék, ha ezt kifejtenéd! Mert ez pedig így egy elég gyenge kritika.

slam · http://szakdolgozatiras.hu 2007.09.11. 19:16:48

No, szerintem ez a téma akár 8-10 posztot is megérne. Hosszabbakat is.
Bármibe lefogadom, ha tényleg az alapoktól körbejárnád az AdWords témakört tutira megtízszereznéd a blog látogatószámát.
De ahhoz tényleg részletesen (esetleg élő példákkal tarkított) leírás kellene.
Kezdve onnan pl, hogy (tudtommal) nem csak szöveges, de képi hirdetéseket is fel lehet tenni az AW-re. Aztán leragadtál a keresőben oldalt megjelenő hirdetéseknél. Ez pedig szerintem csak a jéghegy csúcsa.
Nálam pl. az kimondottan "zsebmetszős" verziónak bizonyult és hiába szólt egy oldal kimondottan mondjuk a tanulókártyákról, ennek ellenére a "tanulokártya" szóra potom 80-120Ft-ért adott volna az AW egy klikket.
Tehát írhatnál nyugodtan a másik oldalról is a honlapokon való megjelenésről, arról miként lehet pl. a konkurencia AS-et tartalmazó oldalára odapofátlankodni, stb (...mert szerintem 10 AdSense használóból 7 nem tudja, hogy bárkit kitilthat az oldalláról.)

Szóval én úgy látom nagyon, nagyon sok mindenről lehetne írni az AW-el kapcsolatban és ha sikerülne ezt keresztülvinned tarolhatnál, mert én nem nagyon ismerek olyan magyar oldalt ahol ez 10-15 oldalban össze lenne szedve.
Igény pedig egyre több lesz erre az infóra...

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.09.12. 19:55:33

Szia!

Jó lenne a "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányt is olvasni, csak nem tudok feliratkozni... help.

Gál Kristóf · http://www.primodesign.hu/blog 2007.09.13. 21:05:11

Én is írtam már pár bejegyzést a témában. :)

www.primodesign.hu/blog/cimke/adwords
süti beállítások módosítása