Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

Keresőoptimalizálás képekkel

2007.09.21. 10:29 Hungarian SEO


Sokan nem tudják, hogy a honlapon megjelenő képek feltöltési formájára is oda kell figyelni. Az alábbiakban megtudhatod, hogy miért és hogyan kell használnod a honlap optimalizálása során a képeidet.

Nézzük előbb a Hogyan? kérdését:
A feltöltendő képfájlt úgy nevezd, hogy az lehetőleg tartalmazza az adott oldalra vonatkozó kulcsszavadat. A kulcsszót természetesen ékezet nélkül tedd a fájl nevébe.
Így: keresooptimalizalas.jpg
Kiemelkedően fontos, hogy a kép úgynevezett "alt" tagját is használjuk. Ide már ékezettel is leírhatod, hogy miről szól a kép. Így: alt="keresőoptimalizálás"
A beillesztett kép így fog megjelenni:

keresőoptimalizálás
További lehetőség a kulcsszó ismétlésére a "title" tag. Ezt akkor érdemes használni, ha valamilyen magyarázó szöveget kívánunk a képhez fűzni, és az előzőekkel ellentétben ez már látható a felhasználók számára is, amennyiben a kurzort a kép fölé irányítják.



No és most válaszoljunk a Miért? kérdésre:
A képekkel két szempont miatt is érdemes foglalkoznunk a keresőoptimalizálás során:
  • A Google kifejezetten kedveli, sőt megköveteli (Google Guidelines for Webmasters) az "alt" tag használatát a képeken. Így kulcszavaink elhelyezésére is egy új felületet kínál.
    Vigyázat! Ésszerűen használd ezeket a kifejezéseket, mert ha túlzásba viszed, a Google akár ki is zárhat a találati listájából.
  • Ismered a Google ezen részét? : images.google.hu
    Ez a rész kifejezetten a weben található képek között keres. Ha rákeresel a kulcsszavadra itt, megláthatod hányan, milyen képeket töltöttek fel az adott témában. Itt jóval kevesebb találat van egy-egy témában, mint a web keresőben, így talán könnyebb dolgod van itt bekerülni, a találati lista első helyezettjei közé.

2 komment

Címkék: google keresőoptimalizálás kulcsszó honlap optimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr58172152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chris 2008.07.24. 03:20:56

Szia,

kérdezni szeretnék a témával kapcsolatban:

Miért jó nekem ha mondjuk az első oldalon vagyok a "képkeresőben"?

pl: Fúrógépet árulok, ki fogja a képkeresőbe beírni hogy fúrógép és ez alapján jut el hozzám és jó esetben még vesz is valamit!!??

Igazából annyira nem érzem a tényleges hasznát, de ha nem így van, kiváncsi lennék a válaszra. Köszönöm

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2008.07.24. 09:46:48

Kedves Chris,

természetesen semmilyen garancia nincs arra, hogy aki a képkeresőben talál meg téged, az rögtön vásárolni is fog tőled, de az esély megvan rá.

Ha belegondolsz akkor aki a Google-t használja keresésre, az sem biztos, hogy vásárolni akar. Ehhez az kell, hogy az adott ember tudatosan keressen, vásárlási szándékkal. És ha valaki már így keres, na ott jön képbe a képkeresőben elfoglalt jó helyezés értéke is.

Erről szól a keresőoptimalizálás alapgondolata is:
próbáld magad beleképzelni az ügyfeleied agyába!
Vajon milyen kérdés, szó, vagy kifejezés fogalmazódhat meg benne, akkor amikor arra a problémára keresi a választ, amire Te tudsz megoldást adni?

Kérdésedre egy lehetséges válasz pl.: egy ács készíti / készítteti a honlapját és képeket keres hozzá és közben megtalálja a te weáruházad.

Igazából a befektett energia minimális ahhoz képest, hogy ezzel is egy plusz esély adsz magadnak a bevételeid növelésére.

Remélem tudtam segíteni.
süti beállítások módosítása