Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

Keresőbarát a honlapod? avagy Kit szeret a Google?

2007.12.12. 22:33 Hungarian SEO

A válasz egyszerű: Mindenkit, aki behódol neki!
Nincs mit szépíteni rajta, ez így van.

Ha a honlapod Flash-ben készült, vagy keretes szerkezetű... nem sok esélyed van. Az előbbi azért nem működik, mert a Flash gyártója az Adobe (régebben Macromedia), nem adta ki a forráskódját a Google-nek - mondjuk érthető :) -, ezért a Google nem képes elolvasni az ilyen file-ok tartalmát; a keretes szerkezet pedig egy régen elavult formátum.

Összességében ha nem a Google által leírt irányelvek szerint készítteted el a honlapod, akkor nincs sok esélyed az elsők között lenni a találati listában.

Ha te is szeretnél az elsők között lenni, első épésként iratkozz fel a hírlevelemre, hogy azonnal megkapd az "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" című tanulmányt.

Így egy bizots alapot szerzel, mely jelentősen megkönnyíti az első helyekért folytatott küzdelmedet.

10 komment

Címkék: google keresőoptimalizálás keresőbarát

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr75262193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.12.12. 23:12:51

Leülhetsz, elégtelen.

Flash: ennyi erővel azt is kívánhatnád, hogy a Google Javascript kódban (AJAX applikációban), Java appletekben és ActiveX-ekben is keressen. A Javascript ráadásul eléggé nyílt is, többen írtak JS értelmezőt (minden böngészőcsalád tartalmaz egyet: MSIE, Mozilla, Opera stb.), illetve a futó kód forrás mindig "elérhető", mivel az fut.

Totál blődség, de tegyük fel, hogy a Google tud keresni bennük. Lefuttatja őket vagy mittomén, közben kigyűjti a string típusú változókat.

No de hogyan jeleníti meg a találatot? Pár szóval írd körül azt a technikát, amire ha rákattintok (direkt nem írom azt, hogy link, mert az édeskevés ide), szóval hogyan fest olyasalami, amire ha rákattintok, egy adott Flash adott oldalára (ez pontatlan, mert a Flash-ben nincsenek hagyományos értelemben vett oldalak) ugrik.

De jól van, nem ismered a Flash-t, ez még bocsánatos bűn lenne, pl. én is csak annyit tudok, hogy van egy timeline, meg eseményekre lehet rámozdulni: keypress meg ilyesmi, meg hogy egy egyszerű Flash (pl. banner) csak timeline-t használ, egy bonyolultabb (pl. játék) valószínűleg egyetlen frame-et ismétel, és program intézi a többit, de legalábbis a timeline kisebb szerepet játszik, nem kell ismerni a Flash-t mindenkinek.

De hogy azt ne értsed, hogy a frame-eket miért nem lehet ésszerűen keresni, az kicsit sok az én gyenge szívemnek.

"Csinálj" nekem egy olyan linket, ami egy adott frame-összeállításra, azaz egy frame-es oldal minden frame-jeben meghatarozott oldalra ugrik. Mondjuk legyen a site a Java doksi frame-es valtozata, es valassz ki magadnak egy szimpatikus class-t (ne a legelsot :-) ), es arra mutasson a link!

(Az persze igaz, hogy a Flash és a frame-es szerkezet nem keresőbarát, de nem azért, amit írtál.)

Remélem, az 5 tipp kissé úgymond megalapozottabb szakmailag.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.12.13. 14:16:03

Ernő... barátom!

Rendben. A fent leírtakból kiderült számomra, hogy veszettül értesz a témához, és ezt komolyan így is gondolom. DE, ennek a blognak az alcíme:

Keresőoptimalizálás, honlap optimalizálás érthetően

Kíváncsi lennék, hogy az aki csak most ízlelgeti a keresőoptimalizálást, az mit értett meg az általad leírtakból?!

Ennek a blognak nem a technikai részletek megvitatása és ismertetése a célja, hanem a keresőoptimalizálás mindenki számára érthető és megemészthető formában történő ismertetése.

Ennyi se több, se kevesebb.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.12.13. 20:23:32

Akkor csak maradjunk annyiban: nem politikai, hanem technikai akadályai vannak a Flash és frame-es oldalak keresőbarátságossá tételének.

Viszont egy SEO-tól elvárnám, hogy ezt tudja, és akkor még nagyon puhán fogalmaztam.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.12.14. 09:49:10

Lehet, hogy én nem fogalmaztam érthetően, de a bejegyzés pontosan arról szól, hogy Flash és frame-es oldalak keresőbarátságossá tétele nem lehetséges:

"Ha a honlapod Flash-ben készült, vagy keretes szerkezetű... nem sok esélyed van."

Bagi Zoltán 2007.12.30. 10:20:07

ern0 igen jó voltál, én sajnos annak idején (hungarianseo.blog.hu/2007/07/21/a_keresomarketing_reszei_komment_forumok) nem bírtam ezt a katarzist kicsikarnom a szerzőből, neked ehhez kétségtelenül több érzéked van.

Visszatérve az eredeti kérdésre, jómagam nem tartok be több újdonsült irányelvet, és hát szerintem nem én jövök ki a dologból röhelyesen, sokkal inkább magát pocskondiázza G mester.

Lehet feliratkozom a hírleveledre Hungarianseo, hátha tanulok valami újat belőle.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.12.30. 21:34:59

Feliratkozásod megtiszteltetés lenne számomra!

De előre szólok: a lehető legegyszerűbben és mindenki számára érthetően megfogalamazott üzeneteket fogsz találni, semmi szakzsargon!

bugyli · http://bugyli.extra.hu/ 2008.01.25. 14:26:47

Szerintem jót írtál és jól, csk kissé elnagyoltad. Lehetett volna erről még néhány szót írni PL: hogy mindenki megértse.
Tehát a flash és a jawascript azért nem indexeli a googlebot, mert őneki nincs flash lejátszója és java futtató környezete, mert egyéb esetben ez a sajátgépen fut le. A google a szerver oldalon futó program (pl:php) által generált lapokat képes indexelni.
A frames megoldásban pedig a bibi ott van, hogy a lap tartalma egy külső fájlban van tárolva. Egy weboldalba egyszerre több ilyen keret is létrehozható és ez is a böngésző gépek generálják. A googlenak ilyen frame behivója sincs. Régen minden böngészőbe se volt, ezért van egy a frame mögé rakható paraméter: Ezt olvasod ha nincs frame behivó az böngésződbe Egyéb esetben ez a felirat nem látható.
Ha tul béna a leirásom akkor delete. Helló

Gróf Attila · http://www.grofat.mlap.hu 2008.02.16. 20:59:07

most legalább többet túdok akeresökröl már 3hete azon dolgozokhogy ben legyek de eddig nem jött össze

fiukapresszobol · http://fiukapresszobol.blog.hu 2008.06.18. 16:32:21

A UPC ügyfélszolgálatánál nem válaszoltak, kérlek SEGÍTSETEK!!

Most tanuljuk az internetet és kellene tudnunk, hogy hol lehet keresőrobotot venni, vagy legalább egy keresőmotort beköttetni. És hogy mennyibe kerül! Fontos lenne.

Köszi előre is.

Ölelünk mindenkit:

Fiúk a presszóból
fiukapresszobol.blog.hu

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2008.06.19. 08:35:47

Srácok a fenomenális!
Csak így tovább. Sírtam a röhögéstől :)
süti beállítások módosítása