Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

Fehér kalapos és fekete kalapos keresőoptimalizálási módszerek

2008.08.05. 08:01 Hungarian SEO

Mi sem mutatja jobban a keresőoptimalizálás növekvő létjogosultságát, mint az, hogy már a Figyelő gazdasági újság is cikket ír róla. Sőt nem is csak általánosságban, hanem arról, hogy mely optimalizálás forma tiltott és mely engedélyezett.



A Google által engedélyezett módszereket "white hat", azaz fehér kalapos módszernek, a tiltottakat "black hat", azaz fekete kalapos módszernek nevezi.

Ez a blog és én is kizárólag fehérkalapos módszerekkel foglalkozok és optimalizálok, de nézzünk meg néhány "bűntetendő" megoldást is. Így tudni fogod mit kell kerülnöd. Na nem feltétlenül börtönbűntetés jár érte, de a Google dönthet úgy, hogy bizonyos időre kizárja a honlapot a találati listából. Így járt BMW autógyártó cég is, ugyanis a programozók a honlap háttérszínével megegyező színnel rengetegszer beírták kulcsszavaikat és rövidtávon bizony sikerült átverniük a Google-t.

Feketkalapos az a megoldás is ha olyan szöveget helyezünk el a honlap forráskódjában, amely az olvasóknak láthatatlan, de a keresők számára olvasható.

A Google alapelve, hogy minél frissebb és relevánsabb tartalmakat szolgáltassanak az általa indexelt oldalak, mégpedig nem a keresőrobotoknak, hanem a honlap olvasóinak részére. Ezt a legegyszerűbben úgy érhetjük el, ha folyamatosan újítjuk a honlapunk tartalmát. A nagy hírportálokat például naponta többször is olvassa és menti a Google.

Ide kattintva olvashatod el milyen irányelveket ad a Google a fehér kalapos honlapod elkészítéséhez, illetve optimalizálásához.


9 komment

Címkék: google keresőoptimalizálás honlap optimalizálás kulcsszavak

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr2601127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SAP · http://www.saptippek.hu 2008.08.05. 15:32:52

Ez a BMW-s sztori már nem mai dolog, azt hittem lesz a cikkben egy-két új és érdekes dolog is.
A Google irányelveit persze bárki elolvashatja.
Vagy vegyem meg a Figyelő-t? ;-)

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2008.08.06. 08:26:33

Na jó, de a jövő havit azért vedd meg! :)

Egyébként igen ez egy több éves story, de alapvetően az volt a célom ezzel a bejegyzéssel, hogy rávilágítsak arra, hogy most már komoly média is foglalkozik a témával, itt Magyarországon is.

charlie · http://http//www.timara.hu 2008.08.06. 15:10:07

Hogyan milyen módszerrel lehet elérni azt, hogy naponta többször vagy legalább egyszer olvassa és mentse a Google az oldalt? A cikk végén tettél erre említést. Gondolom van egy parancssor vagy skript ehhez.Kérem ha valaki tud ebben nekem segíteni önzetlenül kérem küldjön email az info@timara címre.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2008.08.07. 11:17:26

Pont ez a lényeg.
Hiába teszel be scriptet a Google tesz rá.

Régen még elhitte neked. Ehhez a következő sort kellett beillesztened:
META NAME="revisit-after" CONTENT="1 days"

Most már másképpen, más elvek szerint működik a Google. Olvasd el és értsd meg a Naprakész Google indexelés, avagy a honlap firssítés ereje cikket itt:
hungarianseo.blog.hu/2007/08/13/google_indexeles_es_honlap_optimalizalas

Charlie · http://www.timara.hu 2008.08.07. 15:12:43

Szia!
Elolvastam az általad az előző hozzá szólásodban linkelt dolgot. Számomra most éppen az a gond, hogy frissitve és fejlesztve lett az oldalam és láss csodát egyik napról a másikra “eltűnt” az oldalam a googleból. Ezt úgy értem, hogy azokra a kulcssavakra, amire optimalizálva van az oldal, egyetlen egyre sem jelenik meg a google keresőjében vagy nagyon hátul van. Egyedül csak a főoldalt hozza. (Eddig az első 3 találatban benne volt az oldal a kulcsszavakra) Pedig a site: oldal_hu-on leellenőrizve az oldalamat majdnem minden aloldal megtalálható. (90 linkből 65-öt indexelt be a sitemap.xml alapján)
Igaz már ezt sem értem, hogy miért csak ennyit. Már mindenféle módon leellenőriztem az oldalt, vártam már rá több mint 1 hónapot, de mégsem történik semmi.
Sorról-sorra végignéztem az index.php-t, de semmilyen hibát nem találtam.

Most eljutottam odáig, hogy semilyen ötletem sincs, hogy hogyan tudnám vissza állitani oldalam régi jól működő találati eredményeit.

Légyszíves segíts, ha van valamilyen ötleted arra, hogy milyen módon tudnék rájönni arra, hogy mi lehet a hiba amiért a google nem jeleníti meg az oldalamat a kulcsszavakra, azt szívesen fogadnám.

Segítségedet előre is köszönöm. Ha lehetséges, akkor a mailomra is küld már el a válaszodat (info[kukac]timara[pont]hu).

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2008.08.08. 10:07:25

A problémádra a válasz:
1. hungarianseo.blog.hu/2007/10/22/ki_legyen_a_linkmarketing_partnerem
2. hungarianseo.blog.hu/2007/07/17/link_ajanlas

A 2-es ponthoz még annyit, hogy a link szövegére is figyelj.
A description rész is igen csak spam szagú. Ja és a noscript spam-et tűntesd el mielőtt gáz lesz!

El Lobo - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.08.18. 16:12:58

OFF
Köszöntelek a BLOGOTÉKA felhasználói között!

Scaptonix 2008.08.19. 00:08:53

Azért remélem a farkassal nem szálsz vitába, hogy kicsitt "leoffolta" (reálisan) a topicot, vagy inkább az egész blogot kedves Hungarian SEO!!!

El Lobo - A farkas · http://joljarok.hu/blogoteka/ 2008.08.19. 08:49:18

Kedves Scaptonix!
Mit csináltam? :-)
(Én annyit látok a H betűnél, hogy ott van ez a blog és a kulcskifejezésén élő, eleven link mocorog (semmi nofollow) és ide mutat.
süti beállítások módosítása