Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

A keresőmarketing részei - Kereső regisztráció

2007.07.16. 20:09 Hungarian SEO


A keresőkbe történő regisztrációt az optimalizálás folyamatának egyik befejező fázisaként kell értelmezni. A kereső regisztráció a honlap webcímének regisztrációját jelenti a különböző online keresőkbe, mint például a Google, a Goliat, az MSN, stb.
A kisebb keresők lassabbak, így később találják meg az új honlapokat. Többek között ezen kereső motorok "munkáját" segítjem elő a kereső regisztrációval.

Valószínűleg Te is tisztában vagy vele, hogy például egy angol nyelvű kereső adatbázisában igen kevesen keresnek magyar nyelvű tartalmakat. Jogosan merülhet fel benned a kérdés:

„Akkor mi értelme van az egésznek?”

A több száz kereső adatbázisba (beleértve az idegen nyelvűeket is) történő regisztrálás legfőbb pozitívumai, hogy:
  • a nagyobb kereső programok (Google, Goliat, MSN, stb.) könnyebben és gyorsabban megtalálják az Ön honlapját,
  • a kereső adatbázisokba regisztrált linkek pedig elősegítik a nagyobb keresők találati listáiban egy előkelőbb hely megszerzését.
A kereső adatbázisokba történő regisztrálás tehát fontos, és elengedhetetlen része a honlap optimalizálás folyamatának.

4 komment

Címkék: kereső honlap optimalizálás kereső regisztráció

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr79117630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bártházi András · http://barthazi.hu 2007.07.17. 08:47:26

Két dologra lennék kiváncsi.

Az egyik, hogy mondasz egy konkrét "kereső adatbázist"? Olyat, ami létezik, legalább 1%-ot segít a munkában. Tudsz tapasztalatokról is beszámolni ezügyben?

A másik, hogy tegyük fel, hogy elhiszem neked hogy valóban fontos a "kereső adatbázisokba" történő regisztrálás, mi értelme van, ha az emberek 99%-a Google-t használ?

A kereső adatbázisokba történő regisztrálás tehát NEM fontos, és NEM elengedhetetlen része a honlap optimalizálás folyamatának. Segítheti a folyamatot, de a tapasztalataim szerint olyan minimálisan, amire 1000 Ft-ot is felesleges vesztegetni.

Szívesen hallok ellenpéldákról, de több hazai igen nagy PageRank-ű, a keresőkből sok találatot hozó weblapot optimalizáltam már, és egyikhez sem vettem elő ezt az eszközt. Mégis kiemelkedőek az eredmények.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.07.17. 09:04:10

Részben igazad van.
Az én észrevételeim szerint a kereső regisztráció hatása leginkább új honlap esetében érezhető.
Semmi másról nincs szó, mint arról, hogy ha beajánlod a keresőkbe az oldalt, tapasztalataim szerint - persze keresőnként eltérően - kb. 1-3 héttel előbb kerül be az oldal a találati listába.
Egyébként kereső adatbázis alatt én a találati listát értettem.
Természetesen e nélkül is elérhetőek kiváló helyezések, de új oldal esetében semmiképpen nem hagyom ki a kereső regisztrácót.

Pályázat · http://forrascentrum.hu 2007.07.23. 16:18:52

Komolyabb fórumokon már leírták, hogy a keresőmarketing felesleges időtöltés, sőt még hátráltatja is a weboldal beazonosítását.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.07.23. 16:54:34

Erre szoktam azt mondani, hogy:

"Hülyeség ellen nincs orvosság!"

Ha nem hiszel benne, ne használd! - ezzel nincs baj, de, hogy felesleges időtöltés lenne?
Na mind1 nem akarlak meggyőzni, de azért nézd meg a Keresőoptimalizálás referenciáimat és aztán mérlegelj, hogy hány potenciális ügyféltől esel el!
süti beállítások módosítása