Ingyenes keresőoptimalizálás tanulmány Neked!

Kérd el a saját "5 súlyos keresőoptimalizálás hiba" tanulmányodat!

5 súlyos keresőoptimalizálás hiba tanulmány

A honlap optimalizálás alapvető hibái, amik "elrejtik" honlapod a keresők elől, és visszafogják a céged növekedését - és hogyan javítsd ki ezeket gyorsan?!
Klikk ide a feliratkozáshoz és az ajándék e-book-hoz!

Hungarian SEO-keresőoptimalizálás, keresőmarketing

A blog a keresőoptimalizálás, keresőmarketing témakörével foglalkozik. Ezen belül, mint azt a Hungarian SEO cím is mutatja, a magyar viszonyokra, lehetőségekre koncentrálva.

Google feed

Add to Google

Leggyakoribb címkék

A keresőmarketing részei - Komment fórumokba

2007.07.21. 08:16 Hungarian SEO

Ennek meg mi köze a keresőmarketing szolgáltatáshoz?

Nyugodj meg kérlek! Megmagyarázom:

Az egyes honlapokon működő fórumokban, a felhasználók adott témákban üzengetnek egymásnak. Az adott honlap témaköréhez tartozó fórumhoz hozzászólhatunk és elhelyezhetjük a honlapunk webcímét, így egy újabb - az oldal témájához illeszkedő oldalról érkező - értékes bejővő linket kapunk.
De ez még nem minden…

Nemcsak egyszerűen ezért értékes a link. A másik ok, hogy a kereső programok érzékelhetően súlyozottabban kezelik a fórumokban fellelhető szövegeket és linkeket, hiszen az egy több ember által vitatott témáról szól, és a nézettsége, olvasottsága is jó eséllyel magasabb, mint egy „egyszerű” céges honlap látogatottság indexe.

Általánosságban ez igaz, azomban ennyire nem egyszerű ez sem.
Ha egy olyan fórumba írsz és linkeled be a honlapodat, amely a keresők szempontjából kevésbé, vagy egyáltalán nem fontos, nemhogy javítasz az oldalad helyezésén, hanem még rontasz is rajta. Ráadásul ha még rá is jössz az elkövetett hibára, és kínkeservesen megtalálod az adott fórum adminisztrátorát, és még azt is eléred, hogy levegye a Neked kárt okozó hozzászólásodat, még akkor is gáz van, mivel a google memóriájából - a legjobb esetben is - csak az adott oldal, újbóli leindexelésekor kerül ki a linked. Ha peched van, akár több hónap elteltével is ott lesz a linked egy értéktelen oldalon.

14 komment

Címkék: keresőmarketing honlap honlap látogatottság

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarianseo.blog.hu/api/trackback/id/tr67119085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pályázat · http://forrascentrum.hu 2007.07.23. 16:16:03

Én úgy tudom csak akkor érhet hátrányosan egy link, ha te is visszalinkelsz rá.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.07.23. 16:47:13

Bár úgy lenne!

Sok honlap tualjdonos keresőoptimlaizálási kisérletei pont a fenti okok miatt fulladnak kudarcba!

Szóval óvatosság...

Mária 2007.07.29. 16:17:46

Mit értessz a keresők szempontjain ekkór, megeggye-
ző témát?

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.07.30. 07:46:54

A kereső találati listázásának szempontjait egy későbbi írásomban fogom részletezni, de nagyon eltúlozva: kulcsszó relevancia, PR érték, látogatottság, és a linkmarketing megfelelő használata.

kopófalkás K.Gyurkó Rita · http://hungarianseo.blog.hu/2007/07/21/p119085 2007.07.31. 16:57:01

Sziasztok. Én erdélyi kopó kutyákat tenyésztek, és kutyakiképzéssel foglalkozok. A hamarosan elkészülő honlapomat szeretném, ha sok potenciális érdeklődő látná. eddig is írogattam kutyás fórumokba, de most megijesztettél: lehet, hogy nem az egyetlen erdélyi kopó klubosba kellene, nem a kiállítási részébe, hanem mondjuk a gazdit keresőbe? vagy esetleg az óriás snacigaudikéba? Vagy ne adj isten, nem jó az anyaegyesületemé, a MEOE-é, hanem az állambácsi kedvenceiébe kellene kitennem majd a linkemet? Holott nincs is erdélyi kopós tagjuk, nem hogy klubjuk...Honnan tudom megállapítani, melyik fórum hasznos, melyik nem, vagy esetleg káros? Ki dönti el, vagy hogy döntődik ez el? A látogatottságuktól függ? Nem hiszem, mert szük célcsoport, pl erdélyi kopósok ill potenciális kutyagazdik nem csinálnak olyan forgalmat, mint pl a németjuhászosok...
Köszi az ötleteket. Rita

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.07.31. 18:41:58

Természetesen a megjelöltek mind jó helyek, bár azt jó lenne meg nézni, hogy milyen PR értékkel rendelkezik az oldal, illetve mekkora a látogatottsága.
Ha elküldöd az oldalad címét, hogy milyen kulcsszavakra/kifejezésekre szeretnél előre kerülni a keresőkben, akkor megnézem mit tehetek.

Tomi · http://www.25het.hu/blog 2007.08.03. 12:06:35

Ne haragudj meg kedves Hungarian SEO, tetszik a próbálkozásod, az hogy magad szakértőként állítod be. Bár ne tennéd

Csak átfutottam a bejegyzéseidet, ennél meg is akadtam. Ezzel lebuktattad magad.

Guruként a comment spam-re buzdítani a népet. Jó lehet, túlzok a spammel de igazából ez már abba tartozik.

Egy másik, nem hogy "sokat érnek ezek a linkek", nem érnek sz@rt sem. Le sem nagyon követik a robotok, a G biztosan nem.

Nofollow-ról hallottál már?

Amúgy amiket írsz mind a jóval korábbi tendencia elemei.

Például a relevanciának egyre kevesebb szerepe van, az G algo azóta már rengeteget változott, a linkeknek is sokkal kisebb már a szerepe, mint korábban.

SEO meg nem nagy dolog.

Linképítés a kemény, arról írhatnál, persze komolyabb dolgokat, ha megy. :)

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.08.03. 21:59:04

Kedves Tomi!

Kemény szavak ezek. Látom te is rendszeres olvasója vagy WG blogjainak. Ez dícséretes. Belenéztem az oldalaidba. Tényleg jók és a stílus is remek, jók a szövegek, de hogy a te szavaiddal éljek sz@rt sem érnek referenciák nélkül.
Tudom, hogy Gábor mást tanít, de ha elkezdesz szapulni valakit, akkor ne csak a szád járjon, hanem mutass is valamit!
Én itt a blogban a saját tapasztalataimat teszem közzé, ami természtesen eltérhet a tiedtől.
Tartsd ezt tiszteletben! Légy jó fiú, és ne viselkedj úgy, mint egy neveletlen kisgyerek!

Bagi Zoltán 2007.10.12. 12:49:54

Pedig Tominak igaza van, amiről te itt írsz az nem mást mint kommentspammolás. Hát mondjuk van akinek ez jelenti az optimalizálást.;-)

Na mindegy, további kellemes és HASZNOS blogolást, de azért csak óvatosan a spammal.

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.10.12. 14:07:11

Ha ész nélkül csinálod, akkor az valóban komment spam!

De ha nem csak azért szólsz hozzá egy témához, hogy ott legyél, hanem érdemi mondandód van, az csak jó az olvasóknak.

Ez egy olyan szolgáltatás, mint mondjuk a futtatom az Adwords kampányodat X forintért. Ezt is meg tudja tanulni bárki, de ha nem akarja vagy nem tudja elsajátítani, akkor felvesz rá valakit.

Ilyen egyszerű ;)

Bagi Zoltán 2007.10.15. 13:10:34

Az a helyzet, hogy ideológizálásban én is nagy vagyok.:D

(K.)Gyurkó Rita · http://www.macskavadaszkopo.multiply.com 2007.11.11. 08:00:18

Jól el vitatkoztok, fiúk. Itt a szuper lehetőség, hogy rájöjjetek, és én is, ebben a speciális szférában, az erdélyi kopó kutya tenyésztésének és eladásának problematikájában hogy is működnek a dolgok. A régi honlapommal, amit a sógorom mac-en csinált, és lefagyás után eltűnt az egész képarchivumom, befaragtam, pc-s rendszerben én képtelen voltam olyan magyar programot találni, amit működtetni is tudok, az anyagi lehetőségem meg a minimálbéres bolti eladóskodásból a kopók törzskönyvére elég talán...Nemhogy olyan üzletet felfuttatni, amely majd, biztosan...Szóval találtam egy rendszert, ami a szuper WG marketingre nem is, de a friss tanulmányok és kiskutyaképek, és minden hasznos tartalom feltételére alkalmas. Könnyen kezelhető megjelenési lehetőség,hogy a célközönségből, a problémás, munkát, foglalkoztatást igénylő erdélyi kopó fajtát küllem alapján vásárolni akarók közül kiszűrhessem azokat, akik nem csak dísznek szeretnék ezt a kutyát, mert arra nem alkalmas. Az első benyomások a megjelenésről jók, a nevemre gyönyörűen jön a google-ban az új honlap, de a kulcsszóra, az erdélyi kopóra nem. Arra azok az oldalak jönnek, akiknél talán egy éve kiskutya se volt, vagy olyan keverékek, akiket az állatvédők próbálnak gazdihoz juttatni. Az apróhirdetésekben levő eladó kiskutyák hónapokkal ezelőttiek, a google PageRank-frissités se változtatott rajta. Mindenesetre beraktam a linket ezekbe az aprókba, hátha...Ami a legdöbbenetesebb a frissitésben, hogy adja a kereső az eddig csak a Népszabadság archívumában, a szerzőre nem, csak a konkrét címre megtalálható nem kutyás írásomat, bár rossz, a friss számra vonatkozó linkkel. Ami eddig szépen jött, bár csak a nevemre, a kopó honlapon és a webkutyán is fentlevő erdélyi kopó nevelési riportom, az hátrább csúszott . Közben a sógorom a saját maces programjába beírta az oldala fejlécébe a saját maces speciális szakértői kulcsszavait, s másnap jött a keresőben a tartalmi témákra is az oldala...

(K.)Gyurkó Rita · http://www.macskavadaszkopo.multiply.com 2007.11.11. 08:14:15

Ajaj, lemaradt, hogy a fórumokba azért írok. Csak az az érdekes, hogy a google nem a netboard kopós és az erdélyi kopó honlap eladó kiskutyás fórumába írt kommentekre keres az erdélyi kopó és az eladó erdélyi kopó kölyök kulcsszavakra például, hanem a kopós honlap gazdit keres részében a főoldalon, amit nem az eladó tölt fel, hanem a klub megbízottja, s ha nem állsz be a sorba, a büdös életben se fognak téged oda felrakni...

Hungarian SEO · http://hungarianseo.com 2007.11.11. 08:40:34

Szia Rita!

Akkor tegyük rendbe kicsit a dolgokat. Kezdem az elejéről:
A honlap, amiről beszélünk a www.erdelyikopo.net, ha nem tévedek.
A www előtagot lecserélve, tetszőleges nevű úgynevezett aldomaint hozhatunk létre a saját tulajdonunkban lévő webcímeken. Így kvázi egy újabb "mappát" hozunk létre a már meglévő "főmappánkon" belül. Melyre egy különálló honlapként funkcionáló weblapot tudunk feltenni.
Ez történt itt is, tehát a fórum egy különálló weblap, amely kevésbé ismert a Google számára (kisebb Page Rank érték), ezért a forum.erdelyikopo.net hátrébb jelenik meg, mint a fődomain alatt lévő oldal, de bizony az is megjelenik, méghozzá a 18. helyen.
Remélem így már letisztult a "kép" :)
süti beállítások módosítása